Home » Toerisme

Bed & Breakfast, Huiskamerrestaurant “De Lariks”

André Mondria & Els Lansbergen
Broekmaatweg 50
7548 RV Usselo
053 - 4282177
http://www.de-lariks.nl

Brookhuisje

Henny Gerritsen
Tesinklandenweg 115
7548 PG Boekelo
053 - 4281991
http://www.brookhuisje.nl

Faunafort Boekelo

Wellicht heeft u al iets gezien en zich afgevraagd wat er gaande is: de aanleg van een pad aan de rechterkant van de Beckumerstraat, net buiten het dorp richting Beckum. Dit pad leidt naar een toekomstig aan te leggen FaunaFort. Wat is nou een FaunaFort? De uitvoeringscommissie van de landinrichting is al een tijdje bezig met het vormgeving van de EHS (Ecologische Hoofd Structuur) in het gebied Boekelo-Twekkelo; ongeveer 50 hectare natuur wordt aangelegd, voor een deel liggend langs de Rutbeek. Binnen de EHS is de Rutbeek/Boekelerbeek een belangrijke verbinding. Inmiddels is het hele gebied volgens plan ingericht, en nadert het eind van de uitvoering van de landinrichting. Mede daardoor ontstond het idee om ter afsluiting binnen de EHS die zo vlak bij/door Boekelo loopt, iets extra’s toe te voegen om de kwaliteit van de natuur te verhogen, een plek te realiseren waar we van dichtbij kunnen genieten van de leefbaarheid en beleefbaarheid van de Twentse natuur. Een mooi en zinvol object: het FaunaFort. Niet alleen het FaunaFort, maar de hele EHS is zowel voor de beestjes als de plantjes (fauna en flora) geschikt als leefgebied, maar ook als verspreidingsmogelijkheid en uitwisselingsmogelijkheid met andere gebieden. Natuurlijk kunnen we niet alleen genieten, maar ook nog wat opsteken en ons bewust worden van de schoonheid van de natuur, en van alles leren over de soorten bloemen, planten, beestjes en dieren die er leven in de prachtige natuur rondom ons dorp. Klik op Faunafort Boekelo voor tekeningen van het gebied met een uitleg over de verschillende elementen die gebruikt zijn en worden, en een beeld geven van hoe het er allemaal uit gaat zien. Mocht u vragen hebben over de EHS en het FaunaFort, dan kunt u kijken op http://www.herinrichtingenschedezuid.nl of contact opnemen met Geert Tuinstra, secretaris van de commissie, e-mail: [email protected]      

Het Rutbeek

Het recreatiegebied Het Rutbeek bevindt zich zuidwestelijk van Enschede, in de richting van het naburige Buurserzand en de gemeente Haaksbergen. Het gebied is ontstaan door middel van een zandafgraving. In 1975 werd gestart met de aanleg, in 1978 werd het voltooid.
Het gebied, met een totale oppervlakte van 120 ha, is gelegen om een grote recreatieplas met grillige vorm en een oppervlakte van veertig hectare.
Op Het Rutbeek kan men onder andere wandelen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, surfen, kanoën, vissen, duiken, kabelwaterskiën, vliegeren, en barbecueën.
De afstand van een wandeling om Het Rutbeek bedraagt vier tot vijf kilometer.
Het Rutbeek bestaat uit een moeras en vijf verschillende stranden, waarvan er één een naaktstrand is.
Op Het Rutbeek vinden regelmatig evenementen plaats, zoals popconcerten als Geuzenpop.

Het Rutbeek valt onder het beheer van de Regio Twente, een intergemeentelijk samenwerkingsverband.

Markt in Boekelo

Markt in Boekelo
Iedere vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur Beckumerstraat, nabij het carillon 7548 BG Boekelo 
Meer informatie »

Museum Buurt Spoorweg (MBS) Boekelo-Haaksbergen

Stichting Museum Buurt Spoorweg Stationsstraat 3 7481 JA Haaksbergen
Bezoekadres Boekelo: Beckummerstraat 2 7548 BG Boekelo http://www.museumbuurtspoorweg.nl
Meer informatie »

Nieuwe grensoverschrijdende fietsroute

Fietsroute ‘8-er de grens’ in de Nederlands-Duitse grensregio Op 25 juni is de grensoverschrijdende fietsroute ‘8-er de grens’ tussen Ahaus, Haaksbergen, Rekken, und Vreden officieel geopend. De naam verwijst zowel naar de vorm van de route (2 lussen die samen de 8 vormen) als het verkennen van het landschap ‘achter de grens’. Met het verdwijnen […]

Lees verder...

Restaurant Hanninkshof

Restaurant Hanninkshof
Usselerhofweg 5
Usselo
053 - 4283129

Tour de Boekelo per fiets

Routes verkrijgbaar bij:

Tourist Info Boekelo Tourist Info Enschede Tourist Info Twente Zuid Tourist Info Haaksbergen
Meer informatie »

Tourist Info Boekelo

Tourist Info Boekelo
Tourist Infopunt Eetcafé De Buren Beckumerstraat 2
7548 BG Boekelo
http://www.ontdekboekelo.nl 
Meer informatie »

Uitreiking BART Award 2011

Military Boekelo winnaar BART Award 2011.

Op donderdag 7 april is voor de 5e keer de BART AWARD uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is bedoeld voor iemand of iets die/dat een sterke bijdrage heeft geleverd voor het toerisme en recreatie van Boekelo en Usselo. Voorzitter Wilfried  Terhürne refereerde aan het lustrum dat niet werd gevierd, maar waar BART wel trots op is. Hij beloonde de vele aanwezigen met een compliment over hun komst.  Dankzij de nominaties en de belangstelling groeit deze prijs verder uit. En fantaseerde de voorzitter al om de BART Award in een groter gebied te gaan uitreiken.  Maar de belangrijkste boodschap die de voorzitter had, was wel de samenwerking  tussen de toeristische bedrijven in de regio, die tegenwoordig belangrijk is. Grolsch heeft als winnaar van 2009 de taak op zich genomen om gastheer te zijn voor deze uitreiking, en heeft dit met flair gedaan. De heer Rob Snel heeft zijn ervaring verteld na het winnen van de BART AWARD 2009: “De waarde en kracht van deze prijs is veel groter als men denkt, tevens is  het een groot compliment voor alle medewerkers”. Wethouder Myra Koomen heeft de 5 genomineerden bekend gemaakt die uit vele inzendingen zijn gekozen:
  • Bed en Breakfast De Oale Zessprong, Usselo

  • Forelderij, Usselo

  • Camping De Buytenplaets, Boekelo

  • Klimbos,  het Rutbeek

  • Military, Boekelo

Uit deze 5  genomineerden is door een vakjury bestaande uit de voorzitter van BART, de wethouder, Grolsche Bierbrouwerij en Enschede Promotie een winnaar gekozen. De Military Boekelo ontving uithanden van wethouder Koomen een prachtig bronzen beeld van kunstenaar Bert Nijenhuis.  De Military werd geroemd voor haar bijdrage in promotie voor de regio, het heeft het grootste business event van Nederland en ze zetten zich in voor duurzaam ondernemen. Van de 4 voorwaarden waar de winnaar aan moest voldoen, scoorde de military op 3 de maximale score! [caption id="attachment_2537" align="alignnone" width="300" caption="Robert Zandstra (links) heeft de prijs in ontvangst genomen."][/caption] Robert Zandstra heeft namens de Military de prijs in ontvangst genomen en was zeer verrast en vereerd, want deze prijs is toch een bekroning op een organisatie van een prachtig evenement dat dankzij alle vrijwilligers is geworden wat het nu was.  Ze zullen de prijs met trots uitdragen en ging meteen op het verzoek van de voorzitter in: samenwerken in de promotie van de regio op de Military Boekelo 2011.

Fotoreportages van de uitreiking:

     

Wissink’s Möl

Wissink's Mol Helmerstraat 401
7546 PD  Usselo

http://www.wissinksmolen.nl 
Meer informatie »

Zoutmarke tour

Met een historische bus en stoomtrein door het fraaie Twentse Landschap en de wereld van de zoutwinning.

Zoutmarke tour

Ontdek het heden en verleden van de zoutindustrie in Twente. Stichting Historische TET bus, Museum Buurtspoorweg en Zoutmuseum Delden organiseren samen een zout tour door het gebied de Zoutmarke. Dit gebied tussen Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Delden heeft een rijke historie van zoutwinning. Talrijke zouthuisjes en enkele historische boortorens liggen verscholen in een sfeervol Twents landschap. http://www.zoutmarke.nl/specials/778/