Home » Boekelo

Boekelo

Boekelo is een gezellig dorp in de gemeente Enschede en telt ongeveer 3.200 inwoners. Het dorp en omgeving trekt veel toeristen en kent prachtige fiets- en wandelroutes, o.a. naar de watermolen in Oele, het Buurserzand, Haaksbergen en Twekkelo. In Usselo, op enkele kilometers van Boekelo, staat de korenmolen Wissink’s Möl, een standerdmolen uit 1802. Net buiten het dorp is een 18 holes golfbaan en een driving range.

De “Museum Buurtspoorweg” rijdt regelmatig over een historische museumspoorbaan met gerestaureerde stoomlocomotieven en wagons vanuit Boekelo naar Haaksbergen. Halverwege dat traject ligt de halte “zoutindustrie” nabij “Hotel Bad Boekelo”.
Boekelo kent een jaarlijks internationale paardensportevenement “De Military”.

In het Twentse coulissenlandschap van Boekelo liggen historische landgoederen waaronder het Hof te Boekelo (een oorspronkelijke havezathe uit 1570), De Weele, Zonnebeek en ’t Stroot.

Momenteel wordt het oude fabrieksterrein van Texoprint (v/h de Boekelosche Stoomblekerij ano 1888) getransformeerd naar een woonwijk ‘De Bleekerij’.
De industriële gebouwen en schoorsteen aan de spoorzijde van het terrein hebben een bestemming gekregen binnen het stedenbouwkundige plan en blijven dan ook voor de toekomst bewaard.

Boekelo is te bereiken met Lijn 6 Boekelo vanaf Enschede Centraal.
Deze buslijn rijdt echter niet in de avond.