Sint Maarten in Boekelo

Sint Maarten is een echt ‘lichtfeest’ voor kinderen. De traditie is dat kinderen zelf een lantaarntje (lampion) maken. Voor ideeën en liedjes: kijk op www.pinkelotje.nl/sintmaarten.html. Hiermee gaan ze ’s avonds, als het donker is, langs de huizen. Aan de deur zingen ze een liedje.  In ruil hiervoor krijgen ze een kleine attentie zoals snoep, een mandarijn of bijvoorbeeld een stuiver. 
Op donderdag 11 november tussen 16:00 en 20:00 uur kun je met lampion en tas voor de attenties de verlichte deuren langs. Je mag alleen aanbellen bij huizen waar buiten een lichtje brandt. Degene die de mooiste lampion heeft gemaakt, krijgt een prijs van Kinderwinkel Polleke.

Sint Maartenoptocht.

Voor kinderen (en ouders) die het leuk vinden, start om 17:30 uur een Sint Maartenoptocht vanaf het schoolplein De Molenbeek (Boekeler-school). Een aantal trommelaars van Muziekvereniging Unisson zullen ons voorgaan door het dorp met eindbestemming de Marcellinuskerk.
Hier begint om 18:00 uur de Sint Maartenviering. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het kinderkoor “Marcellinusgrut”.
Iedereen is van harte welkom.
Neem allemaal je lampion mee, doe een veiligheidshesje aan en sluit aan.
 
 
 
 
 

Boekelopers Military Crossloop

De Boekelopers (BSC Unisson) organiseren op zondag 17 oktober a.s. de jaarlijkse Military Crossloop over het terrein van de Military Boekelo.
Inschrijven: van 9:30 tot 10:00 uur bij Clubhuis Boekelose Tennis Club (BTC) De Mans 6 te Boekelo.
Start: 10:10 uur
Inschrijfkosten: € 3,50 p.p (incl. koffie/thee en broodje)
Afstand: ca. 5 en 10 km
Informatie bij Herman Klein Teeselink,
e-mail: [email protected],
tel.: 053 – 428 30 41
[mappress]