Uitslag fotowedstrijd

Met veel plezier heeft Fotogroep Boekelo de ingezonden foto’s van de eerste fotowedstrijd voor alle Boekeloërs en Usseloërs met als thema “vakantie” bekeken en beoordeeld.
Hoewel het aantal inzendingen nog wat tegenviel, waren de ingeleverde foto’s van goede kwaliteit.
De foto’s zijn door de fotogroep beoordeeld op technische kwaliteit, compositie en opbouw, originaliteit en creativiteit. Dit alles heeft er toe geleid dat de volgende mensen in de prijzen zijn gevallen:

Feestelijke opening vernieuwd dorpshart

Op vrijdag 14 maart is het vernieuwde dorpshart feestelijk heropent.
Na een toespraak van Jeroen Verhaak (voorzitter Dorpsraad Boekelo) en Steffan Nijmeijer (voorzitter Boekelose Ondernemers Vereniging) onthulde Patrick Welman, stadsdeelwethouder-west, een zonnewijzer op het
Meester Schierbeekplein.

Carnavalsoptocht 2014

Ook dit jaar weer een zeer geslaagde optocht onder een blauwe hemel!

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 23 november kwam Sinterklaas naar Boekelo.
Hij en zijn Pieten waren aangenaam verrast over het vernieuwde centrum!
Wel miste hij z’n Sinterklaas Hotel in de voormalige smederij…..

Oude voertuigendag 2013

Zondag 20 okotber was weer Oude Voertuigendag in Boekelo.
Het thema dit jaar was ‘Bommers Kiek’n’ . Maar er waren ook oude klassieke auto’s, tractoren, motoren en oude locomotieven reden op deze Najaarsstoomdag van de MBS (Museum Buurt Spoorweg) tussen Boekelo en Haaksbergen.
Het was een stralende en drukbezochte dag.
Zelfs folkloristische dansers uit Friesland waren gekomen op uitnodiging van de Lönneker Boerendâânsers.

Dorpskern weer open!

Vrijdagmiddag 22 november zijn de werkzaamheden in het centrum van Boekelo afgerond.
Met behulp van een aantal zwarte Pieten is de nieuwe bestrating schoongemaakt en alles is netjes opgeruimd.

Foto’s opbouw Ontmoetingsplek

het bouwwerk dat sinds zaterdag 6 oktober de entree van Boekelo aan de Boekelosestraat siert, is geen Militaryattribuut, al associeerden verscheidene passanten die de bouwers bezig zagen het daar wel mee. Het is “Een kunstzinnig vormgegeven bank” (citaat uit de vergunnings-aanvraag) en gehoord de reacties, is dat gelukt.

Kunstmanifestatie Boekelo 2013

Ook de Boekeloër jeugd geeft voor het eerst acte de présence. Een twintigtal leerlingen van de Marcellinusschool hebben hun fantasie de vrije loop gelaten en tonen trots hun originele kunst. Tijdens de expositiedagen moeten hun creaties kinderen, die even genoeg hebben van al die volwassen kunst, inspireren om het zelf ook eens te proberen.

Koninginnedag 2013

Dit jaar werd de voorlopig laatste Koninginnedag uitbundig gevierd door de bewoners van Boekelo en omstreken. De dag begon met de rondgang van Muziekvereniging Unisson en de versierde fietsen naar De Bleekerij.

Doede360 Dans in Boekelo

Doede360 is een waanzinnige dans op de muziek van Gino Pietermaai, Bokoesam en FS Green! Met de Doede360 willen we een wereldrecord vestigen door zo veel mogelijk jongeren in Nederland in beweging te krijgen.